Recent Posts

Wednesday, March 31, 2010

80's child.. U shud remember these:

budak2 yg lahir pd thn 80'an mesti ingat
ni:



mase skola rendah dulu:
- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program 
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....
- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.n bekas pensil 2 tingkat, x hingat laa.
- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.
- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
- yang pompuan, suke sgt anak patung kertas.. kan? kan? bleh pkai2 bju, cabut kpale. n yang x than tu bleh plak lpas beli patung tu, sebelum pain cross dlu leher natang tu, takut hidup. hahahah bodohnye time kecik2 dlu. LOL
- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole suka2 kaler ikut suhu n cuaca.
- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.




jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~
pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...
hehehee..


  

1 comments:

antidote said...

Paling suke ni --> Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

Power Rangers paling suke sampai sanggup tak tolong mak masak untuk berbuke pose sbb nk tengok power rangers... huhuh...